Du Chatinier maakt zich zorgen: "Dit elftal kan zomaar degraderen"

Ton du Chatinier
Ton du Chatinier Foto: © Pro Shots

FC Utrecht staat na zeven wedstrijden op een pijnlijke zeventiende plek. Er is ondertussen al van trainer veranderd, maar toch heeft dit nog niet het gewenste effect gehad.

"Het doet gewoon pijn. FC Utrecht is een deel van mijn leven", begint Ton du Chatinier tegenover Voetbal International. Het is 24 jaar van mijn leven. Ik heb vrijwel alle rollen bekleed, behalve kantinejuffrouw. Maar zo slecht als nu heb ik het niet gezien."

De oud-trainer van FC Utrecht ziet wel wat het probleem is. "Het probleem is de selectie. Ik heb Mark van der Maarel laten debuteren, maar dat kan niet meer. Mike van der Hoorn? Zeg het maar. Nick Viergever is ook niet meer wat het was. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Die Bozdogan vind ik wel een aardige speler, maar die moet volgens Jans de lijnen uitzetten. Dat kan die jongen nog helemaal niet. Het middenveld is veel te jong. En voorin? Wie moet ze maken? Seuntjens is een nummer 10, geen spits. De selectie klopt gewoon niet."

"Ik denk dat het tijd is om een andere technisch directeur aan te stellen. Ja, nu. Waarom zou je nog wachten? Dan lees ik in een interview dat Frans van Seumeren Jordy als z’n zoon beschouwt. Dat maakt het alleen maar lastiger", vervolgt Du Chatinier. "Frans moet niet te veel als supporter denken. Hij moet doen wat goed is voor de club. En anders de rvc."

Een degradatie sluit hij dan ook niet uit. "Het kan niet gebeuren. FC Utrecht kan niet degraderen. Nou, dat zeiden ze eerder ook bij FC Twente en FC Groningen. Het kan dus wél. Ik maak me enorme zorgen. De enige manier om dit nu om te draaien is om in de winter gerichte versterkingen te doen. Ervaren spelers, geen jongens van 21 of 22 jaar. Als er één trainer is die het om kan draaien, dan is het Ron Jans. Dat geloof ik wel. Al zou ik niet graag in zijn schoenen staan. Dit elftal kan zomaar degraderen", besluit Du Chatinier.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand