Driessen maakt gehakt van FC Utrecht: "Weer een jankverhaal"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen heeft na de ongeregeldheden zondagavond keihard uitgehaald naar FC Utrecht. Tijdens en na de wedstrijd tegen Go Ahead (1-2) liep het enorm uit de hand in de Galgenwaard. 

Driessen is uiterst kritisch op algemeen directeur Thijs van Es. "Er is daar natuurlijk totaal geen leiding. Hij pakt het gewoon niet aan", stelt de journalist in Kick-off. "Gisteren hangt hij weer een jankverhaal op na afloop en er wordt gewoon helemaal niets gedaan. Tegelijkertijd wast hij zijn handen in onschuld door te zeggen ‘we gaan dit doen, we gaan dat doen’. Daadwerkelijk in actie komen doet hij niet."

Volgens Driessen is het niet de eerste keer dat het misgaat bij FC Utrecht. "Er zit daar structureel iets niet goed in die hele veiligheidsorganisatie en daar is Thijs van Es verantwoordelijk voor. Hij mag het zich aanrekenen dat het weer fout gaat", oordeelt hij. "Wat ik ook niet begreep is dat er vuurwerk over en weer gegooid werd. Daar moeten toch gewoon netten hangen? Iedereen weet toch dat er bij FC Utrecht een gedeelte van de harde kern zit naast de supporters van de bezoekende partij."

Tenslotte steekt de journalist van de Telegraaf nog wel de loftrompet op voor de stewards in de Galgenwaard. "Dat was heel opmerkelijk. Die stewards, die normaal gesproken als eerste weglopen, vlogen erbovenop en die gingen op een paar van die gasten zitten. Toen deinsde die hele massa terug", zag hij. "Ze durfden niet meer door te lopen naar dat vak.”

Lees meer:
0 reacties