Driessen: "Degradatieduel op het spel tussen FC Utrecht en Ajax"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © Pro Shots

Valentijn Driessen ziet een bijzonder duel dat binnenkort gespeeld gaat worden: de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. Beide 'topclubs' bungelen nu onderaan in de Eredivisie.

"Met een normaal competitieverloop en met zes punten tegen Volendam en RKC zou de gevallen topclub weliswaar gedeeld zevende staan. Maar het is echter wat het is en zondag 23 oktober staat een heus degradatieduel op het spel tussen FC Utrecht en Ajax", schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf.

De positie van trainer Steijn staat op het spel in Amsterdam. Hij staat onder nauw toezicht van Louis van Gaal. "Komen de zienswijzen van Van Gaal en Steijn overeen en weet hij zich zo overtuigend te presenteren als na Ajax-AZ, dan mag hij rekenen op een langer verblijf. Slaagt hij niet bij schoolmeester Van Gaal en kan hij z’n onvoldoende niet meer ophalen, dan is het snel einde verhaal voor trainer Steijn in de Johan Cruijff ArenA."

"Intussen is het goed dat Ajax de organisatie verder aanpast en een technisch hart voor ogen heeft waarin het Ajax-dna wordt bewaakt. Iemand als John van ’t Schip kan van daaruit prima als klankbord fungeren voor Steijn. Tot dusver is de Hagenaar als een kat met zeven levens bij Ajax. Bij het overleven van de interlandbreak moet hij wel leveren tegen FC Utrecht, Brighton en PSV want eens houdt het op", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties