Douvikas schiet FC Utrecht vanaf de strafschopstip naar winst

Taylor Booth
Taylor Booth Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht heeft zaterdagavond het thuisduel tegen SC Heerenveen met 1-0 gewonnen. Twintig minuten voor tijd maakte Tasos Douvikas de enige treffer van de wedstrijd vanaf de strafschopstip.

SC Heerenveen kreeg via Sydney van Hooijdonk de eerste kansen van de wedstrijd, maar daarna was het FC Utrecht die het initiatief nam. Onder aanvoering van de bedrijvige Taylor Booth en Can Bozdogan ging de ploeg van Michael Silberbauer op zoek naar de openingstreffer. Tot hele grot kansen leidde dat in de eerste helft niet.

In de tweede helft veranderde dit. Een vrije trap van Bozdogan werd door SC Heerenveen-doelman Xavier Mouse uitstekend gered. Niet veel later was de keeper echter kansloos toen Douvikas vanaf elf meter mocht aanleggen. De bal ging op de stip nadat Othmane Boussaid in het strafschopgebied werd neergelegd. FC Utrecht hield de overhand en zocht naar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Dit lukte echter niet zodat het in de slotfase nog spannend werd toen de Friezen de gelijkmaker probeerden te forceren. Gescoord werd er echter niet meer zodat de drie punten door FC Utrecht kunnen worden bijgeschreven.