Douvikas niet opgeroepen voor Grieks elftal: "Onbegrijpelijk"

Anastasios Douvikas
Anastasios Douvikas Foto: © Pro Shots

De onlangs naar Celta de Vigo vertrokken Anastasios Douvikas was een van de weinige lichtpuntjes bij FC Utrecht de afgelopen twee jaar. Vorig seizoen werd hij met 19 doelpunten topscorer in de Eredivisie. Toch werd hij niet geselecteerd voor Griekenland en dat heeft voor veel verbazing gezorgd.

Landgenoot en oud-Ajax-speler Angelos Charisteas kan dit besluit nog steeds niet geloven. Tegenover de Volkskrant geeft hij aan: "Het is alleen onbegrijpelijk dat Douvikas niet is geselecteerd. De topscorer van de eredivisie! (19 goals, red.) Nou dat word je niet zomaar."

Griekenland neemt het vanavond dus zonder de goalgetter op tegen Nederland in een EK-kwalificatie duel. Charisteas schat de kansen van zijn land hoog in. "Er is best een goede spelersgroep, we hebben het Frankrijk thuis heel moeilijk gemaakt. Dat kunnen we tegen Nederland weer doen. En we hebben onze wapens met spits Pavlidis van AZ, met middenvelder Bakasetas van Trabzonspor die overal vandaan op doel schiet, een goede keeper Vlachodimos en nog wat spelers in de Premier League."

Lees meer:
0 reacties