Dost: "Zou ik dat gevoel niet meer hebben, stop ik er acuut mee"

Bas Dost bij NEC
Bas Dost bij NEC Foto: © Pro Shots

Voormalig FC Utrecht-spits Bas Dost heeft op zaterdagavond zijn debuut gemaakt in het shirt van NEC. De 34-jarige Dost werd al tijdens zijn warming-up toegezongen.

"Het doet me veel dat ik nog zo blij kan worden van een wedstrijd met NEC tegen RKC", begint Dost tegenover De Telegraaf. "Dat geeft aan dat ik nog heel veel zin heb om te voetballen en nog veel vreugde kan halen uit het spelletje. Dat is de basis van alles. Zou ik dat gevoel niet meer hebben, dan stop ik er acuut mee."

Aangezien zijn contract bij FC Utrecht afliep moest Dost twee maanden individueel trainen. "Het is moeilijk om jezelf te blijven prikkelen. Dat lukt alleen als je de drive hebt, weet wat je wilt en als er mensen achter je staan. Mijn vrouw hoort daar zeker toe. Die zag dat ik steeds maar in de weer was en zelfs een paar keer in een hotel ben gegaan", onthult hij.

Dost weet wat hij wil bij NEC. "Ik focus me lekker hier op. De ploeg beter maken. Daar kijk ik naar uit. En positiviteit uitstralen. We moeten het niet nog een keer meemaken dat supporters de spelersbus opwachten zoals vorige week. Er is een basis gelegd. Het zit in mijn karakter om op zoek te gaan naar meer. Ik kan niet wachten om weer in de Goffert te spelen", besluit Dost.

Lees meer:
0 reacties