Dost uit frustratie: "Er zat zoveel meer in. Maar er kwam niks"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

Bas Dost vertrok deze zomer bij FC Utrecht voor een avontuur bij NEC Nijmegen. Bij FC Utrecht had hij het prima naar zijn zin, maar een gebrek aan zekerheid bij de club deed hem voor een andere club kiezen.

"Ik kon niet bij FC Utrecht blijven. Dat is het verhaal dat een beetje naar buiten gebracht is. Ik heb een gesprek met Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) gehad. Dat was aan het einde van het seizoen. Daarin gaf hij aan: we zijn heel tevreden over je, we willen met je door. Prima, goed verhaal. Ik voelde me daar ook goed bij. Vervolgens ben ik in de wacht gezet en is er niks gebeurd", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Er speelde een verhaal rondom Tasos Douvikas – gaat hij wel of niet. Dat is een mooi verhaal, maar als ik ergens op moet wachten... Ik miste inmiddels ook al twee wedstrijden in de competitie. Ik moest door. NEC had zich eerder al gemeld. Je gaat toch over dingen nadenken", vervolgt de spits.

Wachten wilde hij echter niet. "Ik had altijd het gevoel dat ik nog niet klaar was bij FC Utrecht. Het was een seizoen met ups en downs. Voor mijn gevoel was het net niet. Er zat zoveel meer in. Maar er kwam niks. Het was wachten totdat Douvikas verkocht werd. Op een zeker moment heb ik gezegd: ik ga hier niet meer op wachten. Ik moet door met mijn leven."

Toen kwamen de Nijmegenaren. "En het NEC-verhaal sprak me heel erg aan. Het is wel zo dat je in principe naar een mindere club gaat, maar ik moet zeggen de eerste maand dat ik hier ben, ben ik heel erg tevreden. Ik zeg dat niet omdat ik het moet zeggen. Ik voel me hier goed. De trainer hier is met me bezig, neemt me heel serieus. Ook met het wisselen, dingen afspreken en precies nakomen. Het zijn van die kleine dingen, maar dat heb je op mijn leeftijd wel anders meegemaakt."

Lees meer:
0 reacties