Dost treft FC Emmen met FC Utrecht: "Deur blijft altijd open staan"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

Zaterdagavond keert Bas Dost (33) als spits van FC Utrecht voor het eerst terug waas het allemaal begon, bij FC Emmen. Voormalig FC Emmen-directeur Henk Eising weet nog dat de aanvaller bij aanvang van het seizoen 2007-2008 een contract kreeg. Als 18-jarige spits ging hij maandelijks 700 euro verdienen, bruto.

"Zijn zaakwaarnemer Henk Nienhuis stond bekend als ‘Boertje Nienhuis, de koopman’, iemand die altijd het onderste uit de kan wilde", zegt Eising tegen het Algemeen Dagblad. "Hoe anders was dat toen we onderhandelden over Bas. 'Laat het hem eerst maar eens laten zien’, was Henk billijk. En Bas stond er precies zo in: eerst presteren, dan lullen. Dat zegt alles over zijn karakter. Een heel plezierige vent, iemand die zich de kop niet gek laat maken en respect heeft voor de ander."

Hoe zal Dost zaterdag, als spits van FC Utrecht, ontvangen worden door de fans van FC Emmen, die hadden gehoopt dat hij dit seizoen zijn rentree zou maken bij FC Emmen? Eising: "Áls er al een licht fluitconcert aanzwelt, dan zal dat van korte duur zijn."

"Iedereen weet namelijk wat die jongen voor ons heeft betekend. En stiekem hopen we ook allemaal dat hij ooit nog eens terugkeert. De deur blijft altijd open staan in Emmen, de stad die hij in heel zijn nuchtere wezen belichaamt. Bas is er een van ons", aldus Eising.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand