Dost: "Met uitzondering van de drie topclubs van iedereen winnen"

Bas Dost na zijn doelpunt tegen NEC
Bas Dost na zijn doelpunt tegen NEC Foto: © Pro Shots

Bas Dost was niet bepaald tevreden met het gelijkspel van FC Utrecht tegen NEC. Hoewel de spits zijn team terug hielp in de wedstrijd, was hij na afloop tegenover Voetbal International niet erg enthousiast.

Toen Dost de persruimte binnenkwam, maakte hij een licht geïrriteerde indruk na een felicitatie voor zijn rentree. "Gefeliciteerd? Ik dacht dat je me feliciteerde met het gelijkspel. Dat verdient geen felicitatie. Natuurlijk, als je met 2-0 achterstaat, mag je blij zijn met 2-2. Maar niet op voorhand. Als wij met FC Utrecht naar NEC gaan, moeten we winnen. Simpel", aldus de aanvaller.

"Ik denk dat we hier juist vanaf moeten, dat we tevreden zijn met een gelijkspel tegen NEC. Dat gaat in mijn ogen een beetje mis. Deze club heeft ontzettend veel potentie", voegt de huidig Utrecht-spits toe.

Voor Dost en FC Utrecht zijn de doelen al vastgesteld voor de ontknoping van dit seizoen. De Deventenaar laat zijn ambities niet verbloemen. "Je wilt omhoog, bent ambitieus. Dan moet je dat ook uitstralen. Ik denk dat we, afgezien van Ajax, Feyenoord en PSV, van iedereen moeten winnen. Dat is ook gewoon mogelijk met dit elftal", verkondigt de aanvaller. Toch zal Dost zijn doelen moeten bijstellen vanwege de huidige positie van FC Utrecht op de ranglijst. "We willen de play-offs halen en ze vervolgens winnen. En dat kan met dit elftal. Daar ben ik van overtuigd", aldus de 33-jarige spits.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand