Dost baalt na 'terechte' nederlaag: "Is het meest frustrerende"

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

Bas Dost baalde na de 3-2 nederlaag van FC Utrecht tegen FC Emmen. De spits was na afloop eerlijk: volgens hem waren de Drentenaren de terechte winnen. Dat maakte het 'zwaar frustrerend'.

"We hebben verdiend verloren. Dat is het meest frustrerende. Je komt op een 1-2 voorsprong en dan verwacht je dat we een keer gaan voetballen. Maar het lukte gewoon niet. We verloren de bal veel te snel. Dat deed Emmen veel beter", vertelt de aanvaller voor de camera van ESPN.

"Zij behouden de bal en verplaatsen het spel, waarna je erachteraan moet. Dat is vermoeiend. Voorin loop je je het apezuur. Dan heb je eindelijk de bal en hoop je te gaan voetballen, maar dat gebeurt niet", aldus Dost, die de winnende treffer van Jari Vlak typerend vond voor de wedstrijd. Zijn inzet werd door Nick Viergever aangeraakt en ging de goal in.

"Hij schiet van afstand, die bal gaat er in geen duizend jaar in. Maar de bal wordt aangeraakt en gaat er perfect in. Dat is precies zo'n goal die bij deze wedstrijd hoort. Uiteindelijk heeft Emmen het dik verdiend", besluit de aanvaller.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand