Doelman laat zich uit over toekomst: "Dit is een jaar houdbaar"

Matthijs Branderhorst
Matthijs Branderhorst Foto: © Pro Shots

Mattijs Branderhorst werd afgelopen zomer gehaald als eerste doelman voor FC Utrecht. Echter belandde hij door de plotselinge komst van Vasilis Barkas op de reservebank. In gesprek met de Telegraaf laat de sluitpost zich uit over de situatie.

Aankomende zondag speelt FC Utrecht uit bij FC Twente. Door een blessure van Barkas staat Branderhorst weer eens onder de lat. "Ik had aan het begin van het seizoen iets anders verwacht en iets anders voor ogen. We weten allemaal hoe dat is gegaan. Ik moet eerlijk zijn", vertelt hij. Echter snapt Branderhorst ook dat Barkas op dit moment de voorkeur krijgt, maar dat neemt niet weg dat hij er van baalt. "Het frustreert natuurlijk wel en je doet er alles aan."

Hierdoor is de doelman gaan nadenken over het vervolg van zijn carrière. "Iedereen weet dat deze situatie een jaar houdbaar is en daarna niet meer", stelt hij. "Ik heb vorig jaar bij NEC al zo’n jaar gehad en ik wil niet de rest van mijn leven ergens tweede keeper zijn, want daarmee zou ik mezelf tekort doen. Ik moet volgend seizoen hoe dan ook ergens eerste keeper zijn. Of dat nu hier is of ergens anders, gaan we zien."

"Dat heeft met een aantal dingen te maken", legt de doelman uit. "Daar hebben we intern over gesproken en daar gaan we verder ook afspraken over maken. Dat begrijpt de club ook. Het speelt ook mee, dat ik me op een goede manier heb opgesteld het hele seizoen. Dan creëer je ook dat mensen willen meedenken. Daarom denk ik ook, dat er zeker een oplossing gaat komen."

Lees meer:
0 reacties