Doelman komt met anekdote over Kruijs: "Hallo, ga eens gewoon staan"

Sinds november 2017 is Gert Kruijs actief als clubvertegenwoordiger bij FC Utrecht. De oud-voetballer van FC Utrecht was in de jaren daarvoor actief als trainer van verschillende clubs, waaronder Sparta Rotterdam.

Hier kreeg Kruijs te maken met doelman Roy Kortsmit. Hij schoof deze week aan bij de Cor Potcast. "Wij moesten bij de verzorger altijd wegen. Dus ik sta daar zo en ik woog 93 kilo, ik was net even te zwaar. Maar ik sta daar zo en zei: '87'. Hij stond achter me, schreef het op en ik ging naar het spelershome", begint Kortsmit.

"Ik zat daar lekker een bakkie te doen en op een gegeven moment kwam de toenmalige trainer Gert Kruys binnen, hij zei: 'loop eens even mee.' Terwijl hij dat zei, dacht ik: hij gaat mij toch niet wegen?", vervolgt de doelman van NAC Breda. "We lopen die kamer in en hij zegt: 'stop maar, ga maar even wegen'. En ik dacht: dit kan niet, dit verzin je niet. Maar die weegschaal stond tegen een muur aan, dus ik ging half op die achterkant staan en met mijn rechterhand hield ik die muur vast!"

"Maar dat metertje van dat weegschaaltje bleef maar wiebelen. Het zweet brak me uit! Toen zei Kruijs: 'hallo, ga eens gewoon staan'. Maar het kon echt niet, dus ik probeerde nog heel stiekem die muur beet te houden. Toen tikte hij me aan en zei hij nog een keer dat ik gewoon moest gaan staan. En toen gaf die meter 93 kilo aan. Toen ben ik volgens mij naar Jong teruggezet. Moest ik fietsen totdat ik weer terug mocht", besluit Kortsmit.

Lees meer:
0 reacties