Dit zijn de mogelijke scenario's voor FC Utrecht in de play-offs

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft zich al gekwalificeerd voor de play-offs om Europees voetbal. Het is echter nog niet duidelijk wie de tegenstander wordt en waar de wedstrijd wordt gespeeld, en dit is afhankelijk van de eindstand van de reguliere competitie.

Mocht FC Utrecht op de zesde plaats eindigen, dan speelt het een thuiswedstrijd tegen de nummer negen van de competitie. Het is nog niet bekend hoe laat de wedstrijd dan zal starten. Mochten FC Utrecht deze ronde overleven, spelen ze de finale sowieso thuis omdat de zesde plaats de hoogste play-off-klassering is.

Momenteel staat FC Utrecht op de zevende plaats. Mochten zij daar eindigen, spelen ze in de halve finale een thuiswedstrijd tegen de nummer acht van de Eredivisie en die wordt dan gespeeld op donderdag 23 mei om 21:00 uur. Mochten FC Utrecht de finale bereiken, spelen ze die alleen thuis als de nummer negen ook in de finale komt. Anders wordt het een uitwedstrijd.

FC Utrecht kan ook nog achtste eindigen, en dan speelt het een uitwedstrijd tegen de nummer zeven. Ook dan zal de aanvangstijd 21:00 uur zijn op donderdag 23 mei. Mocht FC Utrecht dan de finale bereiken, spelen ze ook alleen thuis als de nummer negen zich plaatst voor de finale.

Lees meer:
0 reacties