Dit kan FC Utrecht verdienen bij plaatsing voor de Conference League

De Galgenwaard van FC Utrecht
De Galgenwaard van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

De Conference League: voor FC Utrecht nog altijd een mogelijkheid nu dit seizoen exponentieel steeds beter lijkt te worden. In het Europese toernooi kan de club behoorlijk wat geld opstrijken.

"Wordt het voor Ajax tóch de groepsfase van de Conference League (na play-offs in Nederland en ook drie Europese voorrondes), dan is de startpremie hooguit zo'n 6 miljoen euro. Voor de andere deelnemers aan de play-offs is het bij plaatsing voor de groepsfase al gauw anderhalf miljoen minder", weet Rik Elfrink te vertellen in het Eindhovens Dagblad.

Per wedstrijd komt er nog geld bovenop. "Daarnaast is in het derde Europese toernooi per groepswedstrijd 400.000 euro te verdienen voor een zege, met een bonus van meerdere tonnen voor een redelijke klassering in de groepsfase."

Waar voor Ajax de Conference League een schrale troost is, zou FC Utrecht haar teugels ermee kunnen aanhalen. "De verschillen met de Champions League zijn ook vanaf seizoen 2024-2025 nog altijd gigantisch en voor Ajax zou deelname in dit toernooi een enorme strop betekenen. Voor NEC, FC Utrecht, Sparta of Go Ahead Eagles kan het (mits ze drie voorrondes overleven) juist een schitterende bonus zijn."

Lees meer:
0 reacties