Luijckx: "Die transfer kan FC Utrecht nog lelijk komen te staan"

Kees Luijckx bij ESPN
Kees Luijckx bij ESPN Foto: © Pro Shots

Kees Luijckx heeft bij ESPN zijn blik geworpen op de transferwinter bij FC Utrecht. Hierbij valt de analist wel het een en ander op.

De meest besproken transfer bij de Domstedelingen was natuurlijk de komst van spits Sam Lammers. De aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van het Schotse Rangers FC. Al valt het de analist op dat Lammers de laatste jaren maar weinig heeft gescoord: “De laatste seizoenen heeft hij maar 1 à 2 goals gemaakt. Bij SC Heerenveen maakte hij zestien doelpunten. Daarna heeft hij gespeeld bij clubs als Atalanta en Eintracht Frankfurt; dat is toch een ander niveau. Nu moet hij weer terugschakelen en doelpunten gaan maken, en dat kan hij natuurlijk wel op dit niveau.”

Ook de transfer van Mats Seuntjens naar RKC Waalwijk vond hij interessant. De voetballer liet deze winter zijn contract ontbinden en maakte de overstap naar de Waalwijkers: “Dat vind ik toch wel opvallend; het verschil op de ranglijst is maar drie punten. Het is een transfer waar Utrecht van haar eigen kracht uitgaat. Die transfer kan FC Utrecht echter nog lelijk komen te staan als Seuntjens gaat excelleren bij de Waalwijkers”, besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties