Den Hartog spreekt zich uit: "Alsof je de hele coupé bekeurt"

Teun den Hartog in De Galgenwaard
Teun den Hartog in De Galgenwaard Foto: © Screenshot FC Utrecht TV

De voorzitter van de supportersvereniging van FC Utrecht heeft zich uitgesproken tegen het collectief straffen van supporters. Dat deed hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Tijdens de play-off-finale tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles liep het in het stadion al uit de hand. Bij een 1-0 tussenstand tegen het einde van de reguliere speeltijd werd er tussen het thuis- en uitvak bijvoorbeeld brandend vuurwerk heen en weer gegooid. Na de onderbreking keerde Go Ahead het om en wist in de verlenging de winnende treffer te maken.

Enkele FC Utrecht-supporters betraden na afloop het veld en buiten het stadion braken er rellen uit waarbij de politie zelfs moest schieten. Den Hartog had gehoopt na de play-off-finale een vakantiegevoel te krijgen, maar dat heeft hij totaal niet na de incidenten die hebben plaatsgevonden.

Het tv-programma Opsporing Verzocht zal dinsdagavond aandacht besteden aan de relschoppers waar de politie naar op zoek is. Ook Den Hartog heeft geen idee wie het zijn. “Honderden relschoppers kwamen van buitenaf, ik heb geen idee wie dat waren. Dit is een maatschappelijk probleem, dat je dadergericht moet aanpakken.”

Daarom is hij dan ook sterk tegen het collectief straffen en hij legt uit waarom dat zo is. “Het is alsof je bij één zwartrijder de hele coupé bekeurt. Of de hele universiteit sluit, na protestacties van enkele studenten.” Wel geeft hij aan dat het gedrag niet goed te praten is. “Maar je kunt mijn buurman van 85, die graag nog naar het voetbal gaat, toch niet straffen alsof hij een van de daders is? Of hem vragen zo’n gozer met een hoodie aan te spreken op zijn gedrag?”, aldus de voorzitter.

Lees meer:
0 reacties