DEFINITIEF | Maarten Paes vertrekt op huurbasis naar Amerika

Maarten Paes
Maarten Paes Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht-doelman Maarten Paes vertrekt per direct naar FC Dallas. De club uit de Amerikaanse MLS huurt Paes voor de rest van het seizoen en heeft ook een optie tot koop bedongen op de 23-jarige doelman.

In de zomer van 2018 kwam Maarten Paes transfervrij over van NEC, waar hij zes seizoenen had gespeeld. In de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in het seizoen 2018/2019 maakte de keeper zijn debuut voor de Domstedelingen. Bij FC Utrecht groeide Paes uit tot jeugdinternational bij Oranje Onder 19, Onder 20 en Jong Oranje. Paes keepte 44 Eredivisie-wedstrijden voor FC Utrecht.

"Maarten wil in deze fase van zijn loopbaan elke week keepen. Nadat deze maand de concurrentiestrijd om een plek onder de lat niet in zijn voordeel werd beslist, heeft hij bij ons aangegeven graag voor deze kans te willen gaan", vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam op de officiële website van FC Utrecht.

"Wij hebben begrip voor dat uitgangspunt en zijn met FC Dallas tot een oplossing gekomen die bij alle betrokken partijen tot tevredenheid stemt", vervolgt Zuidam. "We bedanken Maarten voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem succes toe in de Verenigde Staten.”

Lees meer:
0 reacties