"De trainer zal hoe dan ook spelers teleur moeten gaan stellen"

Michael Silberbauer
Michael Silberbauer Foto: © Pro Shots

Michael Silberbauer moet moeilijke knopen gaan doorhakken, zo stelt Stef de Bont in Voetbal International. De aanvallers op de linksbuiten-positie wisselen goede en slechte wedstrijden af en daarnaast zal de concurrentie de komende weken alleen maar verder toenemen.

"De laatste weken was het stuivertje wisselen tussen Othmane Boussaid en Amin Younes. Beiden wisselden goede en slechte momenten met elkaar af. Zo kon het zijn dat Derensili Sanches Fernandes (21) in Alkmaar in mocht vallen. Een mooi signaal richting het talent, maar ook voor hem geldt dat de concurrentie de komende weken alleen maar verder toe zal nemen", zo doelt De Bont op de terugkeer van Ramselaar.

"De middenvelder is bijna hersteld van een zware knieblessure. De voormalig international kan op meerdere posities uit de voeten, maar rendeerde eerder goed aan die linkerkant door als een valse linksbuiten tussen de linies te komen."

Ook Zakaria Labyad staat voor een rentree in het shirt van FC Utrecht. "Hij is clubloos en krijgt in de Domstad de kans weer fit te geraken. Ook dat herstel voorloopt voorspoedig. Beide partijen hebben er nooit een geheim van gemaakt dat er – op het moment dat Labyad weer fit is – zou worden gesproken over een (kortstondig) dienstverband. Een fitte Labyad kan schitteren in Stadion Galgenwaard, dat heeft het verleden bewezen. Ook hij is een optie voor die linkerkant."

"Een luxeprobleem dreigt voor Silberbauer. Boussaid en Fernandes zijn de toekomst, Younes bezit specifieke kwaliteiten, Ramselaar komt er weer aan en Labyad zal gebrand zijn zich in de kijker te spelen. De trainer zal hoe dan ook spelers teleur moeten gaan stellen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
FC Utrecht
14:30
FC Volendam
vr
7/04
FC Groningen
20:00
FC Utrecht
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
za
6/05
SC Cambuur
20:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 25 23 53
5 Sparta Rotterdam 26 14 46
6 FC Twente 25 21 44
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
Bekijk de hele stand