De Kogel ziet kwakkelend FC Utrecht: "Het komt er nog niet uit"

Leon de Kogel in actie namens FC Utrecht
Leon de Kogel in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Leon de Kogel moest zijn loopbaan stoppen na een heftig auto-ongeluk in 2018. Inmiddels is de 31-jarige oud-speler van FC Utrecht in Spanje actief als makelaar en spelersbegeleider.

“Naar omstandigheden gaat het goed”, vertelt De Kogel bij het Algemeen Dagblad. “Maar het wordt nooit meer zoals voor het ongeluk. Als ik te lang loop, heb ik pijn en sporten gaat ook niet meer. De verwachtingen waren destijds heel anders. Ik zou de rest van mijn leven aan een rolstoel zijn gebonden, dus dat ik kan lopen, voelt als een overwinning.”

De Kogel helpt tegenwoordig Nederlanders die naar Spanje komen. “Ik weet wat er allemaal bij komt kijken als je hier een huis koopt. Ik ken de pijnpunten. De prijzen liggen lager dan in Nederland, maar sommige zaken werken anders. Ga hier maar eens gas, water en licht aanvragen.”

Vanuit Spanje volgt De Kogel het kwakkelende FC Utrecht. “Er zijn leuke spelers bijgekomen, maar het komt er nog niet helemaal uit. Als het vertrouwen weg is, duurt het vaak lang voordat de ommekeer er is. Het enige dat je kunt doen, is keihard werken en hopen dat het een keer jouw kant op valt.”

Lees meer:
0 reacties