De Jong lovend: "FC Utrecht heeft een selectie met veel kwaliteit"

SC Cambuur-trainer Henk de Jong
SC Cambuur-trainer Henk de Jong Foto: © Pro Shots

FC Utrecht komt zondagavond in een leeg stadion in actie op bezoek bij SC Cambuur. Henk de Jong, trainer van de thuisclub, weet dat het een moeilijke opgave wordt, maar is vol goede moed. Wel baalt hij ontzettend van de lege tribunes, laat hij weten aan de officiële kanalen van SC Cambuur.

"Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend vervelend en zonde vind dat er niemand bij mag zijn komende zondag", begint hij. "We zijn een echte Twaalfde Man-club en doen het tijdens thuis- en uitwedstrijden samen met de supporters. We zijn dan ook verplicht om zondag negentig minuten lang vol gas te geven voor alle supporters die er niet bij mogen zijn."

"Ik kijk met plezier en vol goede moed uit naar het duel tegen FC Utrecht, want we mogen ons opnieuw meten met een club uit de top vijf van het Nederlandse voetbal", aldus De Jong. "Ze doen het dit seizoen wederom naar behoren en hebben een selectie met veel kwaliteit. We zullen dan ook op de toppen van ons kunnen moeten spelen om een resultaat neer te zetten. Máár, die uitdaging gaan we natuurlijk maar wat graag aan."

"Alleen voor Marco Tol komt het duel van zondag nog net wat te vroeg. Daarnaast moeten we bij Robin Maulun ook nog een kleine slag om de arm houden, maar we hebben goede hoop dat hij er gewoon bij is tegen FC Utrecht. Verder kunnen we weer ruimschoots keuzes maken en ziet het er allemaal goed uit. Qua fitheid blijven we nog altijd stappen zetten", sluit de oefenmeester af.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 11 dec. 2021, 18:45
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Go Ahead Eagles -
za 18 dec. 2021, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
wo 22 dec. 2021, 21:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
FC Twente -
zo 16 jan. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
zo 23 jan. 2022, 16:45
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 24 35
3 PSV 15 16 34
4 FC Utrecht 15 10 26
5 Vitesse 15 -2 26
6 FC Twente 15 3 25
Bekijk de hele stand