"De clubleiding van FC Utrecht baalt flink van zijn vertrek"

Jordy Zuidam
Jordy Zuidam Foto: © Pro Shots

FC Utrecht verloor afgelopen zomer meerdere van haar belangrijkste spelers. Jordy Zuidam probeerde het vertrek van zijn sterspelers op te vangen, maar dat lukt niet helemaal.

"Met spelers als Booth, Bozdogan en dan nog Douvikas heeft Utrecht veel kapitaal op het veld staan. De scouting en technisch directeur Jordy Zuidam willen echter een mix van ervaren krachten en jeugd. Het heeft al spelers als Mike van der Hoorn, Nick Viergever en Jens Toornsta, maar voegt ook Vasilis Barkas (was gehuurd) en Mats Seuntjens aan de groep toe. Laatstgenoemde wordt gezien als de vervanger van Sander van de Streek", zegt Stef de Bont bij Voetbal International.

De utigaande transfer van Van de Streek is een streep door de rekening van de Domstedelingen. "De clubleiding baalt er flink van dat de middenvelder – goed voor 212 wedstrijden in het Utrecht-shirt – zijn aflopende contract niet wil verlengen. FC Utrecht gaat extreem ver voor de powerhouse, maar Van de Streek kiest voor een nog lucratiever avontuur in Turkije."

Het gaat van kwaad naar erger. "Later wordt zijn vertrek gevoeld. Zeker als ook Bas Dost en later Douvikas vertrekken. FC Utrecht levert 37 doelpunten in. Het hoopt dat op te vangen met Seuntjens, Anthony Descotte, Marouan Azarkan, Romeny en de van Go Ahead overgekomen Isac Lidberg. Inmiddels is de vraag gerechtvaardigd of dat voldoende is."

Aanvallend gaat het matig. "(Zidane red.) Iqbal, het wonderkind dat is overgekomen van Manchester United, raakt al snel geblesseerd. Sowieso zitten er na een extreem zware voorbereiding veel spelers in de lappenmand. Na vorig jaar is pijnlijk duidelijk dat ook gewezen subtoppers in de Eredivisie na een paar tegenslagen, kunnen degraderen. Het FC Groningen-virus", besluit De Bont.

Lees meer:
0 reacties