"Dat klinkt superhard voor Mohamed Ihattaren, maar het is wel zo"

Mohamed Ihattaren
Mohamed Ihattaren Foto: © Pro Shots

Mohamed Ihattaren heeft een zwaar jaar achter de rug. De oud-speler van PSV, die nu begeerd wordt door FC Utrecht, verloor zijn vader en zag daarna een Italiaans avontuur mislukken. Chatilla van Grinsven vindt dat de negentienjarige middenvelder daarmee moet dealen.

"Je hebt ook gewoon doorzettingsvermogen nodig", zegt de dertigjarige basketbalster bij VI Vandaag. Van Grinsven, die tussen 2006 en 2020 voor het Nederlands elftal speelde, weet waar ze over praat. "Ik ben ook mijn vader verloren tijdens een topsportcarrière. Het is enorm hard, dus ik snap waar hij doorheen is gegaan."

"Maar ook al ben je achttien, negentien of twintig jaar: je mindset doet alles", vervolgt Van Grinsven. "Je moet tegen alles kunnen, zelfs als je vader overlijdt. Zelfs daar moet je tegen kunnen. Dat klinkt superhard, maar het is wel zo."

Volgens René van der Gijp heeft PSV er alles aan gedaan om Ihattaren te laten slagen. "Wij leven in Nederland van transfers, dus PSV heeft hem gepamperd. Die hebben van alles met hem gedaan: hem gedoucht, z’n haar gewassen, met hem naar de kapper geweest...", zegt hij gekscherend. "Alles om het hem naar zijn zin te maken. Maar het lukte niet."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand