"Dan is Isac Lidberg heel nuttig. Ik vond hem erg goed spelen"

Isac Lidberg scoort tegen SC Heerenveen
Isac Lidberg scoort tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Isac Lidberg kan rekenen op lof van Rob Alflen. In technisch opzicht zal het nooit een wereldspits worden, maar de laatste weken is de aanvaller erg nuttig gebleken voor FC Utrecht.

"Ik vond hem meer dan goed spelen. Je hebt twee mogelijkheden waardoor je een langer speelveld krijgt, ten eerste loopacties en ten tweede iemand hoog zetten die balvast is", opent Alflen bij RTV Utrecht. "Als je hem kan vinden over de grond en dat deed hij echt heel erg goed, dan is hij heel nuttig."

Alflen vond hem vooral los van zijn goal goed spelen. "Die 1-0 is meer een toevalstreffer, hij loopt daar tegen een bal aan. Maar hij staat er wel. Maar in het veldspel hield hij de bal erg goed vast. Ik vond hem erg goed spelen."

Met links kan Lidberg echt vrijwel niets. "Daar staat El Karouani voor. Hij moet naar binnen trekken. Vandaag is hij niet in de situatie gekomen dat hij iets met zijn linkerbeen moest doen. Dan kapt hij naar binnen en gaat hij met rechts verder. Hij staat er vooral om naar binnen te komen", besluit Alflen.

Lees meer:
0 reacties