Cultspits wees FC Utrecht af: "Dat had ik wel mooi gevonden"

Melvin Platje
Melvin Platje Foto: © Pro Shots

Het had niet veel gescheeld of Melvin Platje had in een FC Utrecht-shirt gespeeld. In #DoneDeal van Voetbalprimeur vertelt hij ook waarom hij anders besloot.

"FC Utrecht had interesse, daar heb ik toen nog een gesprek mee gehad. Dat had ik wel mooi gevonden." Waarom het dan niet van een transfer kwam? "Er waren gewoon heel veel andere clubs die interesse hadden. Ik kon naar Polen, ik kon naar Bulgarije, er waren meerdere clubs uit de Eredivisie met interesse. Toen heb ik met mijn zaakwaarnemer alles op een rijtje gezet. Ik heb met mijn vader gesproken, met mijn moeder gesproken. Ga je op je 24e een keuze maken voor een klein beetje meer?"

Platje is zeer open en uitgesproken over wat voor hem de doorslag nou gaf. "Uiteindelijk in Nederland, als je zo’n bedrag verdient, dan houd je de helft over. Dan moet je nog huur betalen, moet je nog dit en dat betalen. Uiteindelijk kun je een paar keer boodschappen doen en dan is het op, bij wijze van spreken. Uiteindelijk heb ik voor Azerbeidzjan gekozen. Ik kan er lang en kort over praten, en zeggen dat het niet voor de knaken was, maar het was wel voor de knaken. Heel simpel."

Lees meer:
0 reacties