Copier debuteert: "Achteraf niet het debuut waar je op hoopt"

Een bal met het logo van FC Utrecht
Een bal met het logo van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Niet Puck Louwes, niet Jasmijn de Groot, maar Febe Copier stond zaterdag onder de lat bij FC Utrecht Vrouwen in de wedstrijd tegen Telstar Vrouwen. Vanwege blessures bij de eerste twee, kreeg derde doelvrouw Copier de kans van coach Linda Helbling.

"Of ik misschien wel de meest opgeluchte persoon hier op het sportpark ben? Ja, dat denk ik wel, zeker weten", zei ze na afloop tegen ESPN. Copier zag er in de eerste helft niet al te best uit, waardoor Telstar op een 0-2 voorsprong kwam. "Ik ben supertrots, superblij, met mijn debuut. Maar achteraf is het niet het debuut waar je op hoopt."

Bij de 1-0 probeerde Copier de bal te passen. "Dat hebben we ook getraind, de ruimte ligt daar, zij (Lena Mahieu, red.) kan opendraaien. Maar ja, als ik de bal verkeerd inspeel, dan gaat dat niet. Bij de 2-0 gebeurde eigenlijk ongeveer hetzelfde. Ik probeer het voetballend op te lossen, dat ging niet goed. Het is lastig. Zonder mijn teamgenoten en de staf had ik de knop niet om kunnen zetten. Daar ben ik heel blij mee, dat zij mij heel erg steunen."

In de tweede helft herpakte Copier zich. FC Utrecht Vrouwen knokte zich uiteindelijk terug naar 4-2. "Bij die 2-2 moest ik al juichen. Ik ben enorm blij, enorm trots op het hele team. Wel denk je: er moet er eigenlijk nog een vallen, want we horen gewoon te winnen. Uiteindelijk ben ik blij met de momenten waarin ik me heb kunnen herpakken."

"Op het veld zeiden de meiden wel dat ik me geweldig herpakt heb, ook meiden die zeggen dat het het vervelendste debuut ooit is, maar geweldig herpakt in de tweede helft. En dat is ook fijn om te horen", aldus Copier.

Lees meer:
0 reacties