Contractnieuws verwacht bij Utrecht: "Van niemand te horen gekregen"

FC Utrecht Vrouwen versterkte zich deze winter met Naomi Piqué. Meer transfers worden er tijdens deze window niet verwacht in de Domstad, zo geeft Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal, aan.

"We hebben daar bewust voor gekozen. Wij zijn net een nieuw team, dan heb je ook tijd nodig om elkaar te leren kennen", legt Peeters uit in gesprek met DUIC. "Dan zou het heel gek zijn als je in de winterstop heel veel speelsters gaat toevoegen, omdat we gewoon willen bouwen met ons eigen team."

"Dit was vooral voor ons, met Naomi, echt een kans die we aan het begin van het seizoen eigenlijk al hadden verkend. We hadden al gesprekken met haar. Het kwam ook niet zomaar uit de lucht vallen. We gaan het hierbij laten", aldus de voormalig voetbalster. Of er nog speelsters gaan vertrekken bij FC Utrecht Vrouwen? "Dat is het mooie aan misschien wel zwanger zijn en het proces willen versnellen, om zelf de selectie voor het nieuwe seizoen weer compleet te krijgen."

"We hebben al best wel wat verlengingsgesprekken kunnen voeren in de afgelopen tijd", geeft Peeters aan. "Alle speelsters die wij heel graag zouden willen behouden, die gesprekken gaan super goed en positief. We hebben van niemand te horen gekregen dat ze echt weg willen. Het heeft ook te maken met onze eerste seizoenshelft, die we goed hebben gedraaid."

"Wat dat betreft verwacht ik dat we geen gekke dingen gaan zien. Aan het begin van het seizoen hebben we ook al rekening gehouden met een aantal meerjarige contracten, waardoor we niet iedereen hoeven te verlengen dit seizoen. Ik verwacht wel dat er in de aankomende weken meer duidelijkheid komt en dat we kunnen laten zien dat we de basis voor volgend seizoen op orde hebben", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand