Complimenten voor FC Utrecht: "Dat hebben ze heel goed gedaan"

Joop Munsterman heeft zijn complimenten gegeven aan FC Utrecht hoe zij hun vrouwentak hebben opgezet. Dat vertelt hij in gesprek met RTV Utrecht.

Afgelopen zomer tekende Marthe, de dochter van Joop, een contract bij FC Utrecht. Zij ziet dat het vrouwenvoetbal in de positieve zin is veranderd: “Het vrouwenvoetbal heeft zich enorm ontwikkeld en FC Twente is daarin meegegaan en een voorloper geweest. Wij zijn bij FC Utrecht net begonnen.”

Teammanager Marlou Peters geeft aan dat ze eigenlijk al veel eerder met een vrouwentak begonnen zijn: “In 2007 zijn wij eigenlijk al begonnen met vrouwenvoetbal en in 2014 zijn we daar weer mee gestopt. Dat was eigenlijk de allereerste start in het proces om weer terug te komen in de Eredivisie voor vrouwen.”

De vrouwentak van de Domstedelingen kan op complimenten rekenen van Joop Munsterman: “Je zult maar vijftien á zestien spelers bij elkaar moeten rapen en daar vervolgens een elftal van maken. Ik denk dat de spelers en staf dat heel goed hebben gedaan. Ze zijn uitgegaan van een geroutineerde as, waar ik een voorstander van ben, en daar omheen jonge spelers gebouwd”, aldus de vader van Marthe.

Lees meer:
0 reacties