Clubloze Ruiter vertrok al na maand bij Deense club: "Zou niet spelen"

Robbin Ruiter
Robbin Ruiter Foto: © Pro Shots

Oud-FC Utrecht-keeper zit momenteel zonder club. Hij vertelt bij ESPN hoe hij voor niets helemaal naar Denemarken was gereden.

Begin december tekende de goalie bij het Deense FC Nordsjaelland. Ruiter vertrok echter na een maand weer uit Denemarken. De keeper vertelt dat de Denen een enorm keepersprobleem hadden. Alleen vliegen ging niet omdat de vlucht was geannuleerd: "Dus mijn vader en ik zijn om middernacht in de auto gestapt.

Uiteindelijk bleek al die moeite voor niets te zijn geweest: "Ik ben halsoverkop naar Denemarken gereden om te horen dat ik niet zou spelen. Het was elf uur rijden naar Farum. Ik had een half uur geslapen en kon bij aankomst meteen door om getest te worden en mijn contract te tekenen. Daarna direct door naar de bespreking en daar hoorde ik dat ik niet zou spelen zondag."

De trainer van de Deense ploeg had besloten om de voorkeur te geven aan een jong talent in het doel, vertelt Ruiter: "Die jongen deed het heel goed. Dus daarna zag de trainer ook geen reden om hem te wisselen. Ik snap het wel, want die jongen heeft potentie en vertegenwoordigt waarde voor de club, maar ik vind het wel jammer," besluit de sluitpost.

Lees meer:
0 reacties