Christian Gandu bedolven met reacties na oproep om orgaandonatie

Christian Gandu bij FC Utrecht
Christian Gandu bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Er is massaal gereageerd op de oproep van oud-voetballer Christian Gandu. Hij deed een tijdje terug op Instagram een oproep voor een orgaandonatie.

De voormalig profvoetballer worstelt al een tijdje met nierfalen en begin mei werd dat hem bijna fataal. Daarna besloot hij een oproep te doen op Instagram voor een nieuwe nier. "De harde realiteit is dat ik op dit moment alleen maar kan rusten. Alles voelt dubbel momenteel. Aan de ene kant ben ik blij dat ik nog leef, maar aan de andere kant ben ik mijn leven kwijt. Ik ben bloedgroep A positief en ik zoek een gulle ziel die bereid is om zijn of haar nier te doneren, om mij een tweede kans op leven te geven.”

De oproep van de voetballer is massaal geliked en gedeeld. Ook zijn er veel steunbetuigingen gegeven aan de voetballer. Eén van die steunbetuigingen kwam van een oud-trainer van Gandu. Dat was Willem van Hanegem en nog meer prominente namen uit de voetbalwereld. “Meneer Van Hanegem stuurde me meteen berichtjes waarin hij me veel sterkte wenste. Anouar Kali en Wesley en Rodney Sneijder ook. Bij FC Utrecht stonden hun ouders altijd langs de lijn. Voor mij stond er niemand.” 

Ook kreeg Gandu lieve berichten uit het buitenland. Hij doorliep namelijk verschillende jeugdteams bij Borussia Dortmund. Hij kreeg dan ook een berichtje van Antonio Rüdiger. “Ook hij wenste me veel sterkte. Net als Tijjani Noslin.” Drie jaar geleden speelden wij nog samen bij DHSC, nu voetbalt hij in Italië", besluit Gandu.

Lees meer:
0 reacties