Calabro: "Toen ik iedereen op mij af zag rennen, wist ik het”

Sandro Calabro in het shirt van FC Utrecht
Sandro Calabro in het shirt van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht haalde in 2004 op bizarre wijze de finale van de toenmalige Amstel Cup. Sandro Calabro werd de grote held van FC Utrecht door de beslissende penalty binnen te schieten.

In de verlenging keek FC Utrecht tegen een 2-3 achterstand aan, maar het was Joost Broerse die in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de gelijkmaker op het bord zette. Van grote afstand haalde hij met zijn chocoladebeen uit en via twee tegenstanders belandde de bal alsnog in het net. Een strafschoppenserie zou volgen, waarin Ricky van den Bergh Sparta naar de overwinning kon schieten, maar hij miste.

FC Utrecht-aanvaller Sandro Calabro zou uiteindelijk de wedstrijd beslissen door de winnende penalty binnen te schieten. Aanvankelijk had de spits dat zelf niet eens door. "Pas toen ik iedereen op mij af zag rennen, wist ik het”, zegt Calabro nu, achttien jaar later in het Algemeen Dagblad. "Alles was raar aan dat duel, het was onwerkelijk. Qua emoties is het de meest bijzondere wedstrijd die ik ooit heb gespeeld."

"We schoten telkens heen en weer van gigantische teleurstelling naar enorme euforie", vervolgt Calabro. "Het was bizar en bijna onrealistisch, zoiets heb ik nooit meer meegemaakt. Het was alsof we niet móchten verliezen. Het zat toen natuurlijk enorm mee." Ook de finale tegen FC Twente werd winnend afgesloten. Calabro speelde geen minuut mee.

Lees meer:
0 reacties