Burgemeester Utrecht reageert: "Geweld bij voetbal niet accepteren"

Rellen in het stadion bij FC Utrecht
Rellen in het stadion bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht en lid van de Partij van de Arbeid, vindt het terecht dat FC Utrecht een wedstrijd zonder publiek moet spelen. Er moet een voorbeeld gesteld worden. De burgemeester reageerde vanwege het grote aantal aanvragen aan haar adres.

"Dank voor uw bericht over de gebeurtenissen rond de wedstrijd van FC Utrecht op zondag 26 mei. Ik realiseer mij dat het een uitzonderlijke maatregel is om de eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht zonder publiek te laten spelen", opent Dijksma haar brief aan de supporters geciteerd door FCutrecht.net. "Tegelijkertijd vraagt het buitensporige geweld dat plaatsvond op 26 mei om een stevige, normstellende reactie. Een grote groep ‘supporters’ maakten zich schuldig aan dit wangedrag, dat duidelijk moet worden begrensd. Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat wij geweld bij het voetbal niet accepteren."

Dijksma excuseert zich tegenover 'brave' fans. "Ik ben me ervan bewust dat deze maatregel ook de goedwillende supporters raakt en wil benadrukken dat we naast een collectieve maatregel, ook specifieke, op de persoon gerichte maatregelen nemen. Zo is de politie een grootschalig opsporingsonderzoek gestart en zullen ook bestuursrechtelijke en civielrechtelijke maatregelen tegen rellende supporters volgen."

Ze somt op: "Denk hierbij aan gebiedsverboden en (landelijke) stadionverboden. Een aantal personen heeft inmiddels al een stadionverbod ontvangen. Daarnaast zal zoveel mogelijk van de schade op daders worden verhaald. Naar aanleiding van 26 mei heb ik veel gespreksverzoeken ontvangen. Vanwege deze grote aantallen kan ik niet op individuele verzoeken ingaan. Ik ben en blijf in gesprek met FC Utrecht en de supportersverenigingen van de club."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand