Bunnikside reageert: "We wachten op het plan van Vak P-lijers"

Supporters van FC Utrecht op de Bunnikside
Supporters van FC Utrecht op de Bunnikside Foto: © Pro Shots

De Bunnikside heeft met een post op social media gereageerd op het nieuws dat FC Twente met slechts 400 supporters mag afreizen naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De fanatieke aanhang van FC Utrecht meent dat de club uit Enschede een 'huilverhaal' ophangt.

FC Utrecht - FC Twente met een leeg uitvak in Stadion Galgenwaard
FC Twente teleurgesteld: weinig uitsupporters welkom bij FC Utrecht Lees ook

"Onze reserve Duitsers huilen weer vanaf het oostfront", schrijft de Bunnikside. "Ze zijn boos in Enschede. De pluskutters vinden dat ze meer kaarten moeten krijgen voor de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente in de Galgenwaard. Deze herhaling van zetten zorgt onnodig voor irritatie, want het verhaal zit anders in elkaar dan de reserve-Duitsers ons willen doen geloven."

"Na enkele incidenten tussen aanhangers van beide clubs, werd vorig jaar besloten een beperkt aantal supporters van de club uit het oosten des lands toe te laten. Dat vonden ze niet leuk en dús kwam men in protest. Nu zijn we in Utrecht de lulligste niet en er werd afgesproken dat de supporters van FC Twente met een plan zouden komen om toch met meer halve moffen af te reizen naar onze fraaie Domstad. Misschien staakt de Duitste post al maanden, want in Utrecht wachten we nog steeds op het plan van de Vak P-lijers. Kortom: zelf in gebreke blijven, maar wel gaan lopen janken in de media....", aldus de Bunnikside.

FC Twente reageerde zelf 'teleurgesteld' op het feit dat er slechts 400 in plaats van 1.200 supporters mogen afreizen naar Stadion Galgenwaard, nadat het duel vorig seizoen nog door de FC Twente-aanhang werd geboycot nadat er 400 fans mee mochten.

"Gelijk met de voorbereidingen op deze specifieke wedstrijd is er een afspraak geweest tussen beide clubs om een plan op te stellen dat gericht is op normalisatie", laat FC Twente weten op de clubwebsite. "Het doel daarvan is om stapsgewijs op te bouwen naar volle uitvakken bij zowel de thuis- als de uitwedstrijden tegen FC Utrecht. Deze afspraak wordt vervolgd na de eerstvolgende competitiewedstrijd in Utrecht."

Lees meer:
0 reacties