Buijs woest: "Dan ga je toch geen open huis houden achterin?"

Danny Buijs
Danny Buijs Foto: © Pro Shots

Fortuna Sittard ging met bedroevende cijfers onderuit tegen FC Utrecht: 4-0. Danny Buijs ziet de degradatiezone steeds dichterbij komen.

"Je moet realistisch zijn en het goed analyseren. De verschillen in de Eredivisie zijn klein. Als wij doen wat we kunnen, dan gaan wij niet degraderen. Maar dan moet je dit soort wedstrijden niet te veel gaan spelen, want dan kan je daar wel terechtkomen", zegt Buijs bij Voetbal International.

Op de zege van FC Utrecht viel weinig af te dingen. "Dit is pijnlijk en verdiend. Hoe we de 1-0 weggeven, als dat verdedigen is op het hoogste niveau… Daar word ik wel moe van. De tweede helft probeerden we 25 minuten lang wel te voetballen en de vrije man te vinden, zonder dat we kansen creëerden."

De tweede treffer liet even op zich wachten. "Dan valt de 2-0 in de zeventigste minuut. Als je ziet hoe we vanaf dat moment verdedigen en ons naar de slachtbank laten leiden, dat zegt veel. Daarom staan wij in het rechterrijtje en moeten we tegen degradatie vechten. Zo simpel is het."

Ook in aanvallend opzicht was het pover. "Daar hebben wij nog een hoop stappen in te maken. Wij moeten zo snel mogelijk 34 punten halen. Als je een keer verliest tegen een ploeg die beter is en meer kwaliteit heeft, dan kan dat. Maar het gaat wel om met de intentie waarmee je speelt. Daar vond ik het de eerste helft echt aan ontbreken. En het laatste kwartier moet je de nederlaag beperken. Dan ga je toch geen open huis houden achterin? Dat vind ik naïef."

Lees meer:
0 reacties