Van Wolfswinkel niet naar FC Utrecht: "Mag absoluut niet vertrekken"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Pro Shots

Gijs Smal en Ricky van Wolfswinkel zijn bepalende spelers bij het huidige FC Twente. Dat weet technisch directeur Arnold Bruggink ook maar al te goed, en hij wil zijn spelers dan ook niet zien vertrekken.

"We hebben een voorstel gedaan en daar wachten we op. Hij gaat met een antwoord komen. Met van Wolfswinkel hebben we ook gesproken. Ricky is een superbelangrijke speler, en menig club is in hem geïnteresseerd maar hij is van ons voor zoveel waarde dat hij absoluut niet mag vertrekken", opent Bruggink bij de nieuwjaarsreceptie van FC Twente.

Van Wolfswinkel is nog altijd een belangrijke schakel bij de Tukkers. "Hij heeft zeven keer gescoord dit seizoen. Hij is in elke wedstrijd ingevallen. We hebben met Ugalde en Van Wolfswinkel twee spitsen die voor ons van enorme waarde zijn. Zijn vertrek is geen enkele optie."

Ook op sociaal vlak is hij enorm belangrijk. "Hij is een speler die een elftal bij elkaar houdt, net als Robin Pröpper. Als ik zie hoe zij met jeugdspelers omgaan, die allemaal vol spanning zitten, dan gaan ze gelijk grapjes met ze uithalen, ze dollen met ze. Benjamin Nagel, een jeugdspeler van zestien, die heeft grapjes gehoord waarvan je denkt: Liever even niet, als je Michel Vlap in je omgeving hebt. Maar dat is wel gebeurd", besluit Bruggink lachend.

Lees meer:
0 reacties