Branderhorst in spanning: "Kan de rest van het seizoen bepalen"

Mattijs Branderhorst
Mattijs Branderhorst Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft bij FC Utrecht te maken met een luxeprobleem. De oefenmeester beschikt over twee fitte keepers die niet veel van elkaar onderdoen.

Mattijs Branderhorst kwam in de ploeg bij FC Utrecht omdat Vasilis Barkas geblesseerd was. De goalie is nu inmiddels weer fit, maar Branderhorst deed het behoorlijk onder de lat. Daarom koos Jans ervoor om hem te laten staan in de uitwedstrijd bij Ajax (2-0).

Het wordt wel een spannende week voor beide keepers. De trainer heeft aangegeven dat hij komende week gaat beslissen wie de eerste keer wordt. “Het kan natuurlijk wel bepalen of je de rest van het seizoen speelt of niet. In die zin is het wel spannend”, vertelt Branderhorst tegenover RTV Utrecht.

De oefenmeester heeft wel veel vertrouwen in Branderhorst en dat spreekt de trainer ook naar hem uit. “Dat vind ik mooi. Ik vind Barkas een hele goede keeper. Hij heeft in de eerste seizoenshelft laten zien dat hij bij de betere keepers van de Eredivisie hoort. Als hij zo goed als fit is en je speelt een uitwedstrijd bij Ajax, hadden een hoop trainers ervoor gekozen om een andere keus te maken.”

De goalie zag zijn basisplaats in Amsterdam dan ook als een beloning voor mijn werk het hele seizoen en de houding die ik heb gehad. En zoals de trainer al zei, gaan we volgende week een definitieve keuze maken en dan hoor ik wel wat het voor de rest van het seizoen wordt”, besluit de doelman.

Lees meer:
0 reacties