"Boze en teleurgestelde Van Seumeren kan niet zonder FC Utrecht"

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren Foto: © Orange Pictures

Na de rellen die plaatsvonden rondom de wedstrijd FC Utrecht-Go Ahead Eagles was Frans van Seumeren boos en teleurgesteld. Toch wil de eigenaar van de club uit Utrecht niet opstappen. 

"Zullen ze daar echt hebben gedacht dat hij het bijltje er bij neergooit?", begint gast Leon ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. "Frans van Seumeren is natuurlijk een emotionele man als het om FC Utrecht gaat. Hij is enorm begaan met de club, hij heeft er alles voor over. Naast zijn vrouw is dat zijn grote liefde. Maar uiteindelijk doet hij dingen uit emotie. Hij kan gewoon niet zonder FC Utrecht. Ik geloof zeker dat hij er enorm mee heeft gezeten en mee zit en dat hij heeft gedacht 'ik wil dit niet meer'. Maar uiteindelijk keer je altijd bij je grote liefde weer terug."

"Hij is natuurlijk ook boos over de straf", haakt presentator Etienne Verhoef in. "Dat Utrecht één wedstrijd moet spelen zonder publiek. Sjoerd (Mossou red.) heeft ook al uitgelegd dat je niet de grote groep moet aanpakken maar juist de daders aan. Maar hij voelt zich ook in de steek gelaten door de politiek en de supporters."

"Het is ook natuurlijk een beetje een pressie-middel", gaat Ten Voorde verder. "Utrecht zonder Van Seumeren, je kan wel invullen wat er dan gaat gebeuren. Dat wil de stad en de supporters ook niet. Dus hij is wel echt boos. Maar om dan Utrecht helemaal in de steek te laten is weer een stap te ver." "Het is wel goed dat een eigenaar of een geldschieter zich zo uitspreekt", haakt Verhoef vervolgens in. "Dat kan misschien de grote en de kleine groep aanspreken."

"Dat is ook een beetje waar de winst moet komen te liggen", gaat Ten Voorde verder. "Dat er een hoop supporters zich achter de oren gaan krabben en denken dat het grote gevolgen kan hebben als Van Seumeren ermee stopt. Hopelijk is dat de grote winst van alle rellen, dat ook de relschoppers zelf denken dat ze te ver zijn gegaan. Zijn emotie is oprecht, maar ik geloof niet dat hij gaat stoppen. Hij weet ook wat de gevolgen zijn en zijn liefde voor Utrecht is te groot."

Lees meer:
0 reacties