Boymans eerlijk: "Ik had alleen net vier jaar getekend bij Utrecht"

Ruud Boymans
Ruud Boymans Foto: © Pro Shots

Ruud Boymans tekende in 2014 een vierjarig contract voor FC Utrecht. Na een sterk begin, waarin hij negen goals in negen duels maakte, raakte de spits geblesseerd. In 2016 vertrok hij naar Al-Shabab in de Arabische Emiraten. Tijdens een aflevering van De Cor Potcast is Boymans eerlijk over het veranderen van zijn levensstijl.

Aan tafel bij Thomas Verhaar, Bart Vriends en Maarten de Fockert vertelt Boymans over zijn manier van leven. Deze werd wat vrijer nadat hij tekende bij FC Utrecht. "Nadat ik bij Willem II gespeeld had, tekende ik voor vier jaar bij Utrecht. Die zomervakantie ging ik naar Ibiza en daar kwam ik in een undergroundclub terecht. Dat was mijn eerste aanraking met drugs en elektronische muziek. Op dat moment realiseerde ik me voor het eerst dat er meer was dan voetbal", legt de spits uit.

Boymans vertelt dat hij op dat moment voor het eerst uit een 'gevangenis' trad. "Ik voelde me heel vrij en niet alleen door het feesten, maar ook door de energie van de mensen. Alleen ik had op dat moment net getekend voor Utrecht, dus toen ik terugkwam stelde ik mezelf ook de vraag: 'Wil ik dit eigenlijk wel? Wil ik wel doorgaan met voetballen?"

Inmiddels is de spits gestopt met voetballen en is hij thuis in de evenementenwereld. Hij is onderdeel van een muzieklabel genaamd No Art en in juni geven ze voor het eerst een festival.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand