Visser: "Ik zie de beelden van FC Twente-uit zo weer voor me”

Hans Visser
Hans Visser Foto: © Pro Shots

5 mei 1996 gebeurde er iets onvergetelijks voor FC Utrecht. Het was de dag waarop middenvelder Hans Visser met zijn late doelpunt de score op 1-2 zette tegen FC Twente, waardoor zijn team, dat tot die laatste speeldag vreesde voor degradatie naar de eerste divisie, in de eredivisie bleef.

"Ik zie de beelden van FC Twente-uit zo weer voor me”, blikt Visser terug in het Algemeen Dagblad. "Huilende mensen, supporters die je van pure blijdschap vastpakten en niet meer loslieten, een en al gezang; kippenvel. Enschede was van FC Utrecht, zo voelde het echt".

Deze dag bleek later een cruciaal keerpunt te zijn in de geschiedenis van de club, die sinds de oprichting in 1970 onafgebroken op het hoogste niveau heeft gespeeld. In plaats van de roemloze degradant, groeide FC Utrecht in de daaropvolgende seizoenen uit tot een van de meest geliefde en levendige eredivisieclubs.

"Hans Visser zou een standbeeld moeten krijgen voor Galgenwaard. Meen ik serieus" zo zegt Boussatta. Het is tot op de dag van vandaag, 27 jaar later, nog steeds een van de meest onvergetelijke momenten in de geschiedenis van deze club.

Lees meer:
0 reacties