Boussaboun: "Ik snap de transfer wel, wij zijn broodvoetballers"

Alis Boussaboun begrijpt de keuze van Hakim Ziyech om in Saoedi-Arabië te voetballen wel. Sommige bedragen zijn volgens hem niet te weigeren.

Dat vertelt hij in gesprek met Voetbalzone voorafgaand aan de transfer die er waarschijnlijk gaat komen. Boussaboun, oud-speler van FC Utrecht, speelde zelf ook in het Midden-Oosten, voor Al-Wakrah in Qatar. "Toen ik naar het Midden-Oosten ging was ik dertien jaar bezig. Ik dacht: wat wil ik? Mijn doel was altijd om bij een topclub te spelen in Nederland. Dat lukte bij Feyenoord. Daarna ging ik nieuwe doelen stellen", legt hij uit.

De bedragen die er genoemd worden zijn volgens de voormalig middenvelder niet te weigeren. "Wij zijn broodvoetballers. Wij hebben ook kinderen en families. Ik herken dat, je hebt veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk zal hij inleveren in aanzien. Dat weet hij ook. Anderzijds heeft hij alles al bereikt. Champions League, Premier League, WK, Afrika Cup. Hij heeft alles gedaan wat er te doen valt. Niet dat Ziyech voorheen niet genoeg verdiend heeft, maar dit zijn bedragen die je niet kan weigeren."

Boussaboun schets daarbij de situatie die Ziyech voor zich heeft liggen momenteel. "Laten we zeggen dat hij 75 miljoen euro netto gaat verdienen in drie jaar. Dan is hij nog steeds 32 (33, red.) en kan hij altijd nog terug naar Nederland. We moeten niet vergeten dat dit zijn carrière is. Wij voetballen ook om geld te verdienen. Als ik in zijn schoenen had gestaan, had ik ook gekeken welke mogelijkheden er waren. Als daar geen club tussen zat waar ik naartoe zou willen qua grootte en niveau, dan begrijp ik wel dat hij gaat cashen."

Lees meer:
0 reacties