Boussaboun: "Een van de meest onderschatte spelers in de Eredivisie"

Othmane Boussaid
Othmane Boussaid Foto: © Pro Shots

Othmane Boussaid, linksbuiten van FC Utrecht, maakte indruk tijdens het duel met Ajax en wordt door oud-speler Ali Boussaboun benoemd als zwaar onderschat in het Nederlandse voetbal. In gesprek bij ESPN legt hij uit waarom.

Boussaboun, voormalig speler bij Utrecht en momenteel actief als analist bij ESPN, beschrijft hem als volgt: "Hij is voortdurend in beweging, zelfs bij het aannemen van de bal. Hoewel hij niet fysiek sterk is, vermijdt hij duels door zijn voortdurende beweging. Hij maakt zelden een aanname vanuit stilstand. Hij heeft een indrukwekkende actie en beheerst de kaptechniek uitstekend", aldus Boussaboun.

"Het is een heel lastige speler om te bespelen", vervolgt hij. "Wat ik mooi vind aan hem, is dat hij nooit verzaakt. Hij werkt kei- en keihard. Hij doet ook altijd zijn verdedigende taken", meent Boussaboun, die de speler beschrijft als 'misschien wel een van de meest onderschatte van de Eredivisie'. "Toen het niet goed ging, werd hij geslachtofferd en speelde hij niet. Onder Ron Jans speelt hij nu weer wel en laat hij zijn waarde zien. Het is een heel goede en nuttige speler", aldus de conclusie van Ali Boussaboun.

Lees meer:
0 reacties