Bosschaart en Wapenaar blikken terug: "Dat was zo'n klap"

In gesprek met FC Utrecht TV hebben Harald Wapenaar en Pascal Bosschaart teruggeblikt op de verloren bekerfinale van 2002. Na verlenging verloor FC Utrecht destijds met 2-3 van Ajax.

In die wedstrijd stond FC Utrecht in de 93e minuut nog met 2-1 voor, waarna in de 93e minuut Wamberto De Jesus Sousa Campos 2-2 maakte namens Ajax. De bekerfinale werd destijds beslist door het golden goalsysteem en die werd gescoord door Zlatan Ibrahimović, die toen voor Ajax speelde.

Wapenaar vergelijkt deze situatie met een andere sport. "Dat was de bekende bokser die die tik kreeg. We waren nog aan het tollen omdat we dachten dat we al gewonnen hadden. Je bent zo dichtbij de eindstreep, je bent bij de winst en op het laatste moment wordt die nog even afgenomen. Dat was wel een bijzondere voetbaltragedie."

Bosschaart maakt hierbij de vergelijking met een tv-programma. "Ik kijk het programma Special Forces en daar zit Demy de Zeeuw in. Hij heeft het daar over een onafgemaakt hoofdstuk. Dat ging over het verliezen van de WK-finale. Dat voelt voor mij denk ik ook wel zo."

Wapenaar weet het enigszins te nuanceren. "Het voelt als een tragedie. Je moet het niet overdrijven. Het gaat om een voetbaltragedie. Je denkt, de bekerfinale, dat speel je niet ieder jaar. Op dat moment ben je al een dertiger. Je denkt dit is de uitgelezen mogelijkheid om te winnen. Je wil wat winnen in je carrière en met je team. Dat was zo’n klap."

Lees meer:
0 reacties