Bondscoach Advocaat wil spelers overtuigen: "Moeten we erbij hebben"

Dick Advocaat
Dick Advocaat Foto: © Pro Shots

Maandag werd bekend dat Dick Advocaat op 76-jarige leeftijd een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Hij gaat aan de slag als bondscoach bij Curaçao. De oefenmeester legde maandagavond bij Veronica Offside uit waarom de oud-trainer van FC Utrecht deze opmerkelijke move maakt en welke spelers hij graag bij zijn ploeg wil hebben.

Advocaat vertelt veel zin te hebben om te starten als bondscoach. "Een leuke uitdaging, vooral met de mensen die we gaan. Het heeft lang geduurd, maar iedereen is enthousiast. Ik ben nog steeds ambitieus, anders hadden we het niet gedaan. We nemen dit heel serieus."

Toch moest Curaçao eerst afrekenen met financiële rompslomp. Advocaat: "Er is het een ander gebeurd, het heeft zes maanden geduurd. Er is een nieuw bestuur, dat kwam erachter dat er ontzettend veel schulden waren. Onder anderen de spelersgroep was niet betaald. Toen hebben wij gezegd: "Dan stappen wij niet in. Dat moet pas worden geregeld als de spelers ook hun geld hebben gehad." Ze zeggen dat het allemaal geregeld is, dus we kunnen nu beginnen."

Advocaat ziet ook nieuwe kansen voor jongens die gestopt waren als international, maar ook spelers die in Nederland actief zijn. "Er zijn veel spelers vanwege het feit dat ze geen geld kregen ermee gestopt. Die moeten we weer proberen te overtuigen. En die jongens moeten we er wel bij hebben', doelde hij op Vurnon Anita, Leandro Bacuna, Brandley Kuwas en Jürgen Locadia. Daarnaast hoopt hij spelers als Riechedly Bazoer, Tahith Chong en Justin Kluivert te overtuigen om voor Curaçao uit te komen. Pot voegde daar bij ESPN de namen van Joshua Brenet en Armando Obispo aan toe. "Je hebt best meer goede jongens, maar die durven nog geen besluit te nemen", doelend de jonge leeftijd.

Lees meer:
0 reacties