Bekeravontuur FC Utrecht Vrouwen ten einde na ruime nederlaag

Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) in duel met Lena Mahieu (FC Utrecht)
Tessa Wullaert (Fortuna Sittard) in duel met Lena Mahieu (FC Utrecht) Foto: © Pro Shots

Het bekeravontuur voor FC Utrecht Vrouwen zit erop. In de kwartfinale bleek zondag Fortuna Sittard Vrouwen een maatje te groot: 4-0.

In het Fortuna Sittard Stadion kreeg FC Utrecht Vrouwen kansen op voorsprong te komen, maar een goal viel er niet. Aan de andere kant was het wel raak. Tessa Wullaert zette Fortuna Sittard Vrouwen op voorsprong. Direct na de pauze volgde de 2-0. Op aangeven van Wullaert verdubbelde Hanna Huizenga de marge namens de thuisploeg. FC Utrecht Vrouwen kwam uiteindelijk niet op het scorebord en in de laatste tien minuten kwamen er nog twee Limburgse goals bij.

Maria Ólafsdóttir Grós zorgde voor de derde Fortuna Vrouwen-treffer en vlak voor tijd maakte Wullaert haar tweede doelpunt van de middag. Daardoor stond er na het laatste fluitsignaal een stand van 4-0 op het scorebord en gaat Fortuna Sittard Vrouwen naar de halve finale van het bekertoernooi.

Scoreverloop:
27' 1-0
Tessa Wullaert
48' 2-0 Hanna Huizenga
84' 3-0 Maria Ólafsdóttir Grós
90' 4-0 Tessa Wullaert

Opstelling Fortuna Sittard Vrouwen: Lemey, Knol, Pedersen, Van Diemen (76' Van Koot), Tuin, Hulst (76' Ólafsdóttir Grós), Delacauw, Antonsdóttir (87' Muhtaj), Teulings (90+' Ait Omar), Huizenga (90+' Rooijendijk), Wullaert

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Copier (87' De Groot), Visscher (64' Piqué), Van Schoonhoven, Van der Zanden, De Jong, Mahieu (76' Van de Velde), Paliama (46' Roosjen), Munsterman, Van Straten, Bakker, Groenendijk (64' Prins)

Lees meer:
0 reacties