Samenvatting: Quinten Timber verspeelt dure punten met Jong Oranje

Jong Oranje heeft vrijdagavond duur puntenverlies geleden in de EK-kwalificatiefase. De mannen van bondscoach Erwin van de Looi bleven in en tegen Bulgarije steken op een 0-0 gelijkspel.

FC Utrecht-middenvelder Quiten Timber speelde 84 minuten mee. Jong Oranje kreeg vooral in de tweede helft serieuze mogelijkheden om er met de zegde vandoor te gaan, maar ook met invaller Brobbey lukte het niet om de wedstrijd te beslissen. Doelman Scherpen redde Jong Oranje meerder malen.

In dezelfde groep won Jong Zwitserland met duidelijke cijfers van Jong Wales. De Zwitsers hebben vijf punten voorsprong met één wedstrijd meer gespeeld, waardoor er komende dinsdag veel druk komt te liggen op Jong Oranje tijdens het thuisduel met de koplopers.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Van Ewijk, Van den Berg, Kasanwirjo, Bakker; Reis (35' Taylor), Q. Timber (84' Summerville), Ekkelenkamp, Gravenberch; Zirkzee en Redan (73' Brobbey).