Barkas: "Voor mij is het ook belangrijk dat ik het vertrouwen voel"

FC Utrecht speelt zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. De Domstedelingen willen de goede vorm doortrekken naar het duel met RKC Waalwijk, zo geeft Vasilios Barkas aan.

"Zij hebben natuurlijk een goede ploeg, maar wij spelen de laatste thuiswedstrijd van 2023. Het zou geweldig zijn als het stadion vol zit, om samen met de fans vol voor de overwinning te gaan", zegt de doelman bij FC Utrecht TV. Barkas is dit seizoen erg sterk en bewees in de voorbije wedstrijden meermaals zijn waarde.

"Voor mij is het ook belangrijk dat ik het vertrouwen voel, dat ik goede verdedigers voor me heb en dat ze weten wat ze moeten doen. Dat voel ik nu heel erg", zegt Barkas. "We zijn in een goede vorm en we weten wat we moeten doen. Ik denk dat het al duidelijk wordt als je kijkt naar hoe wij de goal vieren. Hetzelfde doen we met een goede verdedigende actie, een redding of een sterke actie van iemand."

"Dat is het beste voor ons", vervolgt hij. "We zijn met elf op het veld, maar ook de bank is een groot onderdeel van het team. Ik kan me herinneren dat toen ik vorig jaar met keeperstrainer Harald Wapenaar sprak over de rol van de keeper in het team. Natuurlijk ook over meevoetballen en kwaliteiten aan de bal, maar een wedstrijd start altijd met 0-0. Als je als keeper en met het team de nul kunt houden, dan heb je altijd al één punt."

Barkas gaat verder: "Dan moet je nog vechten voor de drie punten, maar met een goal tegen sta je al op nul. Dus het is voor mij ontzettend belangrijk om de nul te houden in een wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand