'Barkas vertrekt komende zomer weer': "Of hij moet verliefd zijn"

Vasilis Barkas aplaudiseert
Vasilis Barkas aplaudiseert Foto: © Pro Shots

Vasilis Barkas was niet bepaald populair bij zijn vorige club Celtic. De Schotten waren echt helemaal klaar met de Griek. Bij FC Utrecht is dat helemaal niet aan de orde. Sterker nog, iedereen is fan van Barkas. Toch moet FC Utrecht na dit seizoen ook weer afscheid nemen van hem.

In de zomer werd een totaal onbekende speler aangetrokken. De FC Utrecht-supporters waren bang dat het een miskoop zou zijn. Zo'n vier maanden verder en iedereen is weg van Vasilis Barkas. De Griek wordt wekelijks toegezongen door de supporters.

Harald Wapenaar werd afgelopen zomer aangesteld bij FC Utrecht. De oud-keeper van FC Utrecht werd gelijk betrokken bij het aantrekken van de keeper. Wapenaar was na het zien van de beelden die hij kreeg te zien via de database gelijk helemaal weg van de Griek en vertelde dat tegen technisch directeur Jordy Zuidam. Kort daarna werd het eerste contact gelegd met Celtic en niet veel later werd de sluitpost voor één jaar verhuurd aan FC Utrecht.

Helaas voor FC Utrecht is de kans eigenlijk niet aanwezig dat Vasilis Barkas een vast contract gaat tekenen. Volgens grootaandeelhouder Frans van Seumeren is dat eigenlijk onmogelijk. "Celtic kocht hem voor vijf miljoen. Zij zien ook wel dat het heel goed gaat. Zij zullen er tien tot vijftien miljoen voor vragen nu", zegt Van Seumeren bij Café Galgenwaard. "Of hij moet helemaal verliefd zijn op FC Utrecht en zeggen dat het geld niet interesseert, maar dat lijkt me niet."

De goalie is momenteel geblesseerd en lijkt het duel tegen Feyenoord op 8 januari in de Galgenwaard niet te gaan redden. Hoe lang hij daadwerkelijk is uitgeschakeld is nog niet bekend.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
12/02
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
19/02
FC Utrecht
14:30
PSV
vr
24/02
Sparta Rotterdam
20:00
FC Utrecht
vr
3/03
FC Utrecht
20:00
Fortuna Sittard
zo
12/03
NEC
12:15
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 PSV 20 24 39
5 FC Twente 20 19 37
6 Sparta Rotterdam 20 13 34
7 FC Utrecht 20 2 33
8 SC Heerenveen 20 -2 27
9 RKC Waalwijk 20 0 26
10 NEC 20 2 23
Bekijk de hele stand