Barkas bijna beste doelman Eredivisie: "Alleen hij doet het beter"

Vasilios Barkas
Vasilios Barkas Foto: © Pro Shots

Vasilis Barkas is de laatste weken vaak de gevierde man bij FC Utrecht. Aan de kwaliteiten van de Griekse doelman werd nooit getwijfeld, maar tegen Go Ahead Eagles hield hij pas voor de tweede keer de nul.

"De redding die Barkas zondag verrichtte in de slotfase van het duel met Go Ahead maakte veel los bij de doelman en zijn medespelers. Utrecht leidde in de extra tijd met 0-2 en was op weg naar de zege. Een late goal van de thuisploeg zou die overwinning eigenlijk niet meer in de problemen brengen. Toch was Barkas de gevierde man toen hij een kopbal van Jamal Amofa uit de hoek dook en vervolgens ook bij de rebound redding bracht", schrijft Sander Janssen bij Voetbal International.

"De Griek blonk vooral in de tweede helft uit en voorkwam zo dat de thuisploeg de wedstrijd weer spannend kon maken. Barkas bracht liefst zeven keer redding tegen Go Ahead. Alleen een week eerder tegen AZ (1-1) kwam hij tot meer reddingen in een Eredivisie-wedstrijd dit seizoen. Als we kijken naar de verhouding tussen het aantal tegendoelpunten en het aantal dat je op basis van de expected goals mag verwachten, doet dit seizoen alleen Nick Olij van Sparta Rotterdam het beter", besluit Janssen.

Lees meer:
0 reacties