Bakker: "Ik ben niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen"

Eshly Bakker in actie namens FC Utrecht
Eshly Bakker in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen maakt zondag haar rentree in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Domstedelingen deden dat met een 4-2 zege op Feyenoord Vrouwen. Het zorgde voor blijdschap bij Eshly Bakker.

"Geweldig. Eerste overwinning is binnen", reageerde de aanvalster, die de 2-0 maakte en bij de 4-2 de penalty versierde, na afloop bij ESPN. Zat er spanning in de ploeg bij FC Utrecht Vrouwen? "We hebben het erover gehad, wat is het, wat houdt het in om in een stadion te spelen met toeschouwers. Het is voor heel veel meiden nieuw. Ik vind dat ze het ontzettend goed gedaan hebben. In het begin merkte je wel dat er wat spanning op zat. Dat is ook niet erg, dat is menselijk. Na de eerste goal zie je dat iedereen het een beetje van zich af laat glijden."

Bakker is enthousiast over de ploeg: "Ik denk dat wij heel veel kunnen. Er zit nog heel veel in. Het moet groeien. We zijn pas zo kort bezig. Dat we dit nu al neer kunnen zetten... Dat geeft veel vertrouwen. Maar ik denk dat er nog veel meer in zit." In de 40e minuut scoorde de aanvalster, die overkwam van Ajax, de 2-0 namens FC Utrecht. "Ik was aan het loeren, dat hoort erbij. Ik dacht: als die bal gaat komen, dan moet je gewoon lopen. Je houdt er altijd rekening mee dat de keeper 'm los kan laten."

"Dat deed ze. Jammer voor haar, maar goed voor ons", aldus Bakker. "Ik geniet ervan hoe we dit als teamprestatie neerzetten. Natuurlijk probeer je altijd je goaltje mee te pikken, maar ik denk dat belangrijk zijn voor het team het belangrijkste is." Vlak voor tijd versierde Bakker ook nog een penalty: "Je weet dat je ervoor moet gaan. Op de training kan je zo'n bal laten lopen, dan spaar je een beetje. Maar als het één-op-één met de keeper is, je kan 'm net voor de voeten wegtikken, dan is het gewoon een beetje rekening houden met de impact die gaat komen."

"Ik denk een heel goed moment dat we tot aanvallen komen. Dan is het gewoon gaan. Dan is de pijn voor mij, maar dat overleef ik wel weer. Ik heb m'n elleboog een beetje overstrekt en wat krassen hier en daar. Niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen, maar niks groots", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand