Bakker: "Dat was voor mezelf wel een persoonlijke overwinning"

Eshly Bakker kan met FC Utrecht Vrouwen terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft bij de terugkeer in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De Domstedelingen waren zelfs even koploper, terwijl Bakker inmiddels al zeven keer wist te scoren.

Ook in de seizoensopener tegen Feyenoord was Bakker trefzeker. FC Utrecht Vrouwen won dat duel met 4-2. "Ik denk dat het hele team wel het gevoel had van 'we gaan hier sowieso historie schrijven'. Los van de uitslag en het resultaat. Het was zeker een moment om later bij stil te staan", zegt de aanvalster voor de camera's van FC Utrecht TV.

De ploeg van coach Linda Helbling bleef vijf wedstrijden op rij ongeslagen. "Ze zeggen wel eens 'een goed begin is het halve werk', dat is voor ons wel echt zo geweest", geeft Bakker aan. "Als je gelijk jezelf goed neerzet, goede resultaten haalt, die punten zijn in ieder geval binnen. En je hebt gelijk laten zien wat je in huis hebt. Dat werkt mee, voor het gevoel en het vertrouwen is dat enorm belangrijk."

Daarna volgde er een 4-0 nederlaag tegen PSV Vrouwen. "Eerst is het allemaal hallelujah en allemaal goed. Dan kom je tegen toch wel een fikse nederlaag aan te lopen. Dat legt dingen bloot, dat is alleen maar goed", denkt Bakker. Na het treffen met PSV Vrouwen volgde de wedstrijd tegen Ajax Vrouwen. Een bijzondere voor onder meer Liza van der Most en Bakker, die jarenlang in Amsterdam speelden.

"Zeker na die negen jaar bij elkaar is het leuk om daar terug te komen", zegt de aanvalster, die twee keer scoorde. "Ik vond het lekker om even te laten zien van 'kijk, ik leg er toch maar even mooi twee in'. Het mocht niet baten, want als je er vijf tegen krijgt, dan verlies je alsnog. Maar voor mezelf was dat wel een soort van persoonlijke overwinning", is Bakker eerlijk.

Voor de winterstop verloor FC Utrecht Vrouwen met 4-0 van FC Twente Vrouwen en met 6-0 van Fortuna Sittard Vrouwen. "Dat je tien goals tegen krijgt in twee wedstrijden, dat is mij in mijn hele carrière nog nooit gebeurd. Dat je er geen een maakt, is ook niet heel goed. Dat was niet het einde van de eerste seizoenshelft dat we in gedachten hadden", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties