AZ-FC Utrecht ondanks veel controverse gefloten door Bas Nijhuis

Bas Nijhuis
Bas Nijhuis Foto: © BSR Agency

Bas Nijhuis mag ondanks veel controverse de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht in goede banen leiden. Echter was er twijfel over, aangezien Nijhuis geen wedstrijden van FC Twente mag fluiten vanwege zijn support voor de ploeg uit Enschede.

Zondag heeft de scheidsrechter de leiding over het duel tussen AZ en FC Utrecht. Die wedstrijd is cruciaal in de strijd om de derde plek, als FC Twente punten laat liggen bij PEC Zwolle. De KNVB ziet echter geen reden om Nijhuis van de wedstrijd tussen AZ en FC Utrecht af te halen. 

"Gedurende het seizoen stellen wij scheidsrechters aan op basis van voor welke wedstrijd ze geschikt zijn", zegt een woordvoerder tegen het Noordhollands Dagblad. "De KNVB houdt aan dat scheidsrechters geen wedstrijden mogen fluiten van de club uit hun woonplaats, als zij familiebanden hebben met spelers/trainers van desbetreffende club of als zij zelf aangeven dat ze een bepaalde club niet willen fluiten."

"Verder staat voor de KNVB de integriteit van de arbitrage niet ter discussie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze scheidsrechters naar eer en geweten hun wedstrijden fluiten", sluit de woordvoerder van de KNVB af.

Lees meer:
0 reacties